Over Sapere Aude

Wie zijn wij?

De nieuwste Nijmeegse Juridische Honoursvereniging

NJHV Sapere Aude is een vereniging voor deelnemers aan en alumni van het nieuwste honoursprogramma van de rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit: Law in Action.
Onze oorsprong

Law in Action

Het programma Law in Action maakt deel uit van de Radboud Honours Academy. Bij Law in Action verdiepen tweede- en derdejaars studenten van de rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit zich naast de reguliere studie in juridische praktijkzaken. Daarbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan het ontwikkelen van soft skills. Binnen het honoursprogramma krijgen de studenten veel eigen verantwoordelijkheid. Van hen wordt eigen initiatief verwacht wat betreft het onderwerp en de omvang van een juridische opdracht, en de verdere invulling van het programma. Zo is het idee ontstaan om een eigen vereniging op te richten, speciaal voor de Law in Action-deelnemers en -alumni, om als eenheid contact te kunnen leggen met de juridische wereld.

Wat we willen bereiken

Onze doelen

NJHV Sapere Aude is in 2021 opgericht met als doel het verbinden van de verschillende Law in Action-lichtingen om gezamenlijk kennis te maken met de juridische praktijk. Daarbij fungeert NJHV Sapere Aude als een platform tussen werkgevers en onze getalenteerde studenten. Zo worden er kantoorbezoeken bij onze sponsoren, en lezingen door deskundigen op het gebied van de Law in Action-opdrachten georganiseerd. Onze studenten kenmerken zich door de sterke motivatie om te leren en zichzelf te ontwikkelen als aankomend juristen. In onze visie is alles mogelijk en staat persoonlijke ontwikkeling altijd voorop.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste verenigingsactiviteiten door je aan te melden voor de nieuwsbrief! De nieuwsbrief verschijnt om de drie maanden en zal verslagen van verenigingsactiviteiten en mededelingen van onze sponsoren bevatten.