Over Clifford Chance

Ons kantoor

Wat Clifford Chance anders maakt? Een écht internationaal netwerk, een unieke sfeer en de beste opleiding via The Academy.

Bij Clifford Chance werken wereldwijd 3500 advocaten verspreid over 33 kantoren in 22 landen. Wij bieden internationaal juridisch en zakelijk advies, op basis van specialistische lokale kennis. Op ons kantoor in Amsterdam werken ongeveer 150 advocaten, notarissen en fiscalisten aan transacties en opdrachten voor (inter)nationale ondernemingen en financiële instellingen. We streven ernaar juridische dienstverlening te bieden van de allerhoogste kwaliteit. Daartoe beschikken we over de secties Global Financial Markets, Corporate, Employment & Pensions, Litigation & Dispute Resolution, Tax en het Notariaat. Je vindt ons in een monumentaal pand in hartje Amsterdam, waar we je in drie jaar tijd opleiden tot een advocaat van wereldniveau.

Opleiding

Werken bij Clifford Chance betekent op scherp staan om het beste uit jezelf te halen en jezelf continu uit te dagen. De persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers staat daarbij centraal binnen onze wereldwijde organisatie. Je wordt opgeleid tot meer dan alleen advocaat. En daar helpen we je bij. Sinds 2000 beschikken wij over ons eigen internationale opleidingsinstituut: The Clifford Chance Academy. The Academy verzorgt wereldwijd inhoudelijke en competentiegerichte trainingen. Onze medewerkers hebben daarmee toegang tot een uitgebreid nationaal en internationaal trainingsprogramma dat ze niet alleen een basis biedt voor de Nederlandse rechtspraktijk, maar ook voor bijvoorbeeld de grensoverschrijdende transacties. Veel van de trainingen vinden verspreid over Europa plaats, waardoor je regelmatig enkele dagen in het buitenland verblijft en buitenlandse kantoorgenoten ontmoet met wie in de praktijk veel wordt samengewerkt.

Internationale samenwerking

Als beginnend advocaat bij Clifford Chance maak je deel uit van (inter)nationale teams die, afhankelijk van de zaak, steeds wisselend zijn van samenstelling. Doordat er veel aan grensoverschrijdende transacties wordt gewerkt, heb je vanaf het begin intensief contact met je collega’s uit de diverse secties en van verschillende Clifford Chance kantoren wereldwijd. Bovendien deel je een kamer met een (senior) advocaat of partner, wat de samenwerking en kennisuitwisseling onderling ten goede komt. Daarnaast bevordert het de teamgeest en de open werksfeer op kantoor.

Ontdek Clifford Chance

Wij zijn doorlopend op zoek naar advocaat-stagiaires, fiscalisten en kandidaat-notarissen. Het hele jaar door organiseren wij activiteiten om met ambitieuze studenten in contact te komen die zich willen oriënteren op de carrièremogelijkheden binnen ons kantoor. Zo organiseren wij samen met de Rabobank een tweedaagse masterclass, Best of Both Worlds, en in mei organiseren wij onze driedaagse internationale masterclass: de Select Class. Daarnaast bieden wij studenten de kans om tijdens een student-stage in 2 maanden de internationale advocatuur te ontdekken in al haar facetten.

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen ons kantoor of je aanmelden voor een van onze evenementen? Bezoek dan onze website of neem contact op met onze recruiter Martha de Kok via Martha.deKok@CliffordChance.com.

We hopen je binnenkort te ontmoeten!